Prisad pedagog

Guldäpplejuryns särskilda pris går till Micke Kring

Micke Kring, IT-pedagog på Årstaskolan i Stockholm, får priset för att han enligt juryn ”inte bara ger inspiration till elever och föräldrar på Årstaskolan, utan i lika hög grad till elever och lärare runt om i landet.” 

Guldäppeljuryns särskilda pris kan tilldelas ”en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av IT och medier”.

– Micke Kring är en i hela landet välkänd representant för den pedagogiska och tekniska utvecklingsfunktion som skolor och skolhuvudmän idag har stort behov av och som bidrar till att växla upp och synliggöra elevernas arbete i nya nätbaserade former, säger Peter Becker, ordförande i stiftelsen DIU och juryn för Guldäpplet.

Nomineringstexten säger bland annat att ”Micke Kring öppnar dörrar för lärare och elever, både på Årstaskolan och i hela landet. Han har tillsammans med pedagoger på den egna skolan metodiskt byggt uppmärksammade webbplatser som växlar upp lärares och elevers insatser. I allt Micke gör har han ett orubbligt engagemang för eleverna liksom för kollegornas arbete. Han delar med sig av sin kunskap och har även byggt plattformar så att andra skolor kan starta exempelvis ett eget bibblis, ett digitalt bibliotek med elevernas egna böcker”.

Nominerade till lärarpriset Guldäpplet är sedan tidigare Cecilia Johansson, lärare i svenska och historia årskurs 7–9, Jenny Edvardsson, lärare i svenska och historia på gymnasiet och Tülay Gürgün, modersmålslärare i turkiska, IKT-utvecklare och lärcenteransvarig.

Guldäpplet kommer att delas ut på Skolforum i Stockholm den 26-27 oktober.

Kommentera

LÄRARNAS RIKSFÖRBUND

Box 3529
103 69 Stockholm
Sveavägen 50

SKOLVÄRLDEN

Box 3265
103 65 Stockholm