guldapplet_cecilia

Micke Kring, Tülay Gürgün, Cecilia Johansson och Jenny Edvardsson.

Lärarpris

LR-medlem vann Guldäpplet 2015

I dag vann läraren Cecilia Johansson, lärare på Helenelundsskolan i Sollentuna och LR-medlem, lärarpriset Guldäpplet för sitt arbete med att utveckla undervisningen med digitala verktyg.

I dag utsågs läraren Cecilia Johansson till årets vinnare av lärarpriset Guldäpplet för sitt engagerade och forskningsbaserade arbete med att utveckla de pedagogiska möjligheterna i mötet mellan sociala medier och historieundervisningen. I arbetssättet har hon hittat nya sätt att ta tillvara alla elevers berättarglädje och kreativitet, fler elever gynnas och engageras i historieämnet.

Cecilia Johansson har också studerat den egna praktiken i ett forskningsarbete kring mötet mellan sociala medier och historieundervisningen. Vinnaren av Guldäpplet får, förutom just ett äpple, ett stipendium på 25 000 kr.

Guldäpplet har sedan 2002 delats ut till en eller flera lärare som genom att använda IT i undervisningen förnyat lärandet och inspirerat elever och kollegor lokalt och nationellt. Cecilia Johansson fick ta emot priset vid en ceremoni vid Skolforum. Totalt var 80 lärare nominerade i årets Guldäpple.

Kommentera