Debatt

Eleven: ”Förbjud mobiler i omklädningsrummet”

omkladningsrum-mobil

Tänk dig att du byter om samtidigt som någon håller på med sin mobil. Hen kanske bara spelar spel men det vet ju inte du. Tänk om hen filmar eller tar bilder och lägger upp på sociala medier? Det känns otryggt.

Det brukar inte vara några vuxna i omklädningsrummen som kan se till att mobilen inte används på fel sätt. Personen med mobilen kanske säger att hen bara spelar spel och absolut inte filmar eller tar kort, men det kan vara svårt att se.

Det kan till och med bli så att oroliga elever inte vill duscha alls om de tror att någon filmar eller tar bilder. Det kan leda till att de börjar lukta illa i klassrummet och elever som luktar illa kan bli mobbade.

LÄS MER – ALEXANDER SKYTTE: SKOLANS OTRYGGASTE PLATS

Om skoldagen börjar med idrott så borde man först lämna mobilen på skolan. Om dagen slutar med idrott borde man hämta mobilen i klassrummet efter idrottslektionen.

Omklädningsrummen ska vara en trygg plats. Det är dessutom olagligt att ta bilder i smyg och lägga ut på sociala medier. Jag anser därför att mobiler borde förbjudas i skolans omklädningsrum.

Moa Höijd, elev, klass 6 B på Långbrodalsskolan

  • Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Skolvärlden.
Kommentera

LÄRARNAS RIKSFÖRBUND

Box 3529
103 69 Stockholm
Sveavägen 50

SKOLVÄRLDEN

Box 3265
103 65 Stockholm