leila_mobil_2

Leila Nilsson, lärare F–3 på Eriksdalsskolan i Stockholm filmade hur hon följer Folkhälsomyndighetens råd genom att vädra när eleverna var på rast.

Min skolvardag

Läraren Leila: ”Kom igen Skolsverige – nu visar vi vår vardag”

Skolvärlden vill berätta om verkliga historier ur skolans vardag under coronapandemin. 
Läraren Leila Nilsson såg uppmaningen och skickade sin film till Skolvärlden.
– Jag tänkte att den kunde vara lite rolig och skrattretande, säger hon.

För att dokumentera hur coronapandemin har påverkat skolans värld vill vi på Skolvärlden att ni läsare filmar en kort sekvens ur er vardag eller tar en bild och skickar in till oss.

Filmerna och bilderna kommer sedan att publiceras här på skolvärlden.se och i våra sociala kanaler som Facebook, Instagram och Twitter. Se längre ner i artikeln hur du går tillväga.

Leila Nilsson, lärare F–3 på Eriksdalsskolan i Stockholm filmade hur hon följer Folkhälsomyndighetens råd genom att vädra när eleverna var på rast.

Hur ser din vardag ut under pandemin? 

– I klassrummet jobbar vi på som vanligt. Däremot har jag turen att bara träffa samma klass varje dag. Men det är givetvis svårt att hålla distans till mina elever. Alla våra konferenser sker digitalt och får ske på valfri plats, berättar Leila. 

Vill du uppmana fler att filma sin skolvardag och skicka till Skolvärlden?

– Ja, kom igen Skolsverige – nu visar vi vår vardag! 

Så gör du för att skicka in din bild eller video till Skolvärlden:

  • Filma eller ta en bild på dig själv och din vardag, helst i stående format. Videoklippet bör inte vara längre än 1–2 minuter.
  • Du är viktig i sammanhanget, så filma eller ta bilden på både dig själv och det som händer runt dig om det är möjligt.
  • Mejla videon eller bilden till redaktionen@skolvarlden.se
  • Om filmen är för stor finns exempelvis tjänsten Wetransfer att använda vid överföringen. Klicka på den här länken i din mobil eller dator, ladda upp dina filer genom att följa instruktionerna och skicka sedan länken till redaktionen@skolvarlden.se
  • Glöm inte att skriva namn, telefonnummer och en kort förklarande text när du skickar materialet till redaktionen. Det kan bli aktuellt att vi vill kontakta dig för att få veta mer.
  • Det ska vara okej för personer som förekommer på bilderna och i filmerna att vara med, så var noga med att informera till exempel kollegor eller elever att du ska skicka den till Skolvärlden.
Kommentera