skryt_tp

Tidskriftspriset 2018 delas ut den 7 november. Skolvärlden är nominerad i två kategorier.

Media

Skolvärlden dubbelt nominerad till Tidskriftspriset

Skolvärlden kan ta hem en dubbel i Tidskriftspriset. Både skolvärlden.se och magasinet är nominerade i varsin kategori.
– Att vi är är nominerade i två kategorier – i konkurrens med Sveriges alla tidskrifter – känns fantastiskt roligt, säger Skolvärldens chefredaktör Jonas Fond.

Juryns motiveringar

I juryns motivering till nomineringen för skolvärlden.se står det:

  • ”En redan stark sajt har vässat sig ytterligare och vi gillar resultatet. Skolvärlden är kunnig, ambitiös och driver på utvecklingen för vad en organisationstidskrift kan göra digitalt för sin målgrupp. Att läsarna dessutom strömmar till i rekordfart är ett kvitto på att Skolvärlden är på rätt spår.”

Skolvärlden är nominerad i kategorin ”Årets Digitala Tidskrift Fackpress” tillsammans med Arbetsvärlden, Chef och Market.

I juryns motivering till nomineringen för magasinet Skolvärlden står det:

  • ”Tidningen lyckas ta tag i de brännande frågorna och skapa journalistik som är relevant och intressant för alla – inte bara de som har skolan som arbetsplats. Med publicistisk nyfikenhet och oberoende som ledstjärna levererar man fördjupning och förklaring av yppersta klass.”

Skolvärlden är nominerad i kategorin ”Årets tidskrift fackpress print” tillsammans med Coop Mer Smak, Jusektidningen Karriär och Ottar.

Förra veckan offentliggjordes de första nomineringarna till det prestigefyllda Tidskriftspriset. Skolvärlden nominerades då i kategorin”Årets digitala tidskrift fackpress”, alltså nyhetssajten skolvärlden.se, i konkurrens med Arbetsvärlden, Chef och Market.

När de sista kategorierna av Tidskriftspriset presenterades på fredagen var Skolvärlden återigen en av de nominerade, nu till ”Årets tidskrift fackpress print.” De andra nominerade är Coop Mer Smak, Jusektidningen Karriär och Ottar.

Sveriges tidskrifter delar ut priset till tidskrifter som ”utvecklat innehåll, tjänster och interaktivitet i digitala medier” och ”som har utmärkt sig för redaktionellt framstående insatser och hantverksskicklighet”.

– Det är oerhört glädjande att få ett kvitto på att Skolvärlden ligger på en så hög nivå. Det ligger hårt arbete bakom, så klart, men det känns bra att det lönar sig, säger Jonas Fond.

I juryns motivering till nomineringen för skolvärlden.se står det:

”En redan stark sajt har vässat sig ytterligare och vi gillar resultatet. Skolvärlden är kunnig, ambitiös och driver på utvecklingen för vad en organisationstidskrift kan göra digitalt för sin målgrupp. Att läsarna dessutom strömmar till i rekordfart är ett kvitto på att Skolvärlden är på rätt spår.”

I juryns motivering till nomineringen för magasinet Skolvärlden står det:

”Tidningen lyckas ta tag i de brännande frågorna och skapa journalistik som är relevant och intressant för alla – inte bara de som har skolan som arbetsplats. Med publicistisk nyfikenhet och oberoende som ledstjärna levererar man fördjupning och förklaring av yppersta klass.”

– Det är stenhård konkurrens med de tidningar vi tävlar mot, men jag brukar säga att en nominering är en seger i sig. Att få två nomineringar i en så prestifylld tävling som Tidstriftpriset är så klart dubbelt så roligt, säger Jonas Fond.

I våras fick Skolvärlden ta emot Fackförbundspressens pris för reportaget om tre syriska lärare som med livet som insats trotsar Islamiska staten för att bedriva undervisning. Och för bara en månad sedan blev Skolvärlden nominerad till Publishingpriset i kategorin ”tidningswebbplatser”.

– För våra läsare är det här kanske inte så viktigt, men det gör oss på redaktionen ännu mer motiverade att driva på och utveckla oss själva och Skolvärlden för att fortsätta leverera journalistik av hög kvalitet inom utbildningsområdet.

Nyhetssajten skolvärlden.se har gått som en raket under 2017 och 2018. Trafikkurvan har gått spikrakt uppåt och under 2017 uppmättes 2 224 165 unika sidvisningar – en ökning med över 24 % jämfört med föregående år. 

Den senaste Orvestomätningen visade minussiffror för många tidskrifter. Men när många tidningar och magasin tappar i upplaga och räckvidd ökade Skolvärlden i senaste mätningen med 4,0 procent och har i dag en räckvidd på 105 000.

– Bra innehåll med engagerande artiklar är så klart grunden till att fler läser oss och att fler får upp ögonen för vår journalistik. Men vi har den senaste tiden arbetat efter en medveten digital strategi och det är kul att se att det ger effekt, säger Jonas Fond.

Tidskriftspriset delas ut under Tidskriftsgalan 2018 den 7 november.

Kommentera