jag_ar_larare_ulrika

Ulrika Runesson undervisar i svenska och SO (7–9) på Mohedaskolan i Moheda, Alvesta. Foto: Åsa Fredh.

Jag är lärare

Ulrika: Därför är jag lärare

Läraryrket är fantastiskt på många sätt, med utmaningar och glädjeämnen.
Ulrika Runesson undervisar i svenska och SO på Mohedaskolan i Moheda.
Här berättar Ulrika varför hon är lärare – och vad hon skulle vilja förändra.

  • Därför är jag lärare

– Jag är lärare eftersom jag inte kan tänka mig något mer omväxlande, utmanande och utvecklande yrke. Jag älskar att jobba med ungdomar på högstadiet, se deras framsteg och utveckling och få vara med och guida dem genom deras lärande. Jag tycker att det är roligt att undervisa, men trivs också väldigt bra med att vara mentor. Ingen dag är den andra lik och det blir aldrig någonsin långtråkigt.

  • Bästa stunden i veckan

– … är när det på olika sätt blir synligt att eleverna har tagit till sig av det jag undervisar om. Det kan också vara när jag inser att det är jag som har lärt mig något nytt av mina elever. Att få komma till jobbet på måndag morgon och möta alla härliga kollegor är också en stund i veckan som jag uppskattar.

  • Det här skulle jag vilja förändra

– Jag skulle vilja se att arbetsmiljön för lärare blev bättre. Förutsättningarna kunde vara betydligt bättre än vad de är i dag. Som lärare är undervisningen det centrala och det är oerhört viktigt att få tillräckligt med tid för planering och efterarbete av lektionerna. Ett statligt styre av skolan tror jag också är nödvändigt för att få en ökad likvärdighet.

Kommentera