ida-salomonsson

Ida Salomonsson jobbar på Fittjaskolan i Botkyrka, Stockholm. Foto: Magnus Glans

Läraryrket

Ida: Därför är jag lärare

Läraryrket är fantastiskt på många sätt, med utmaningar och glädjeämnen. Ida Salomonsson är mentorlärare i åk F–3 på Fittjaskolan i Botkyrka, Stockholm. Här berättar Ida varför hon är lärare – och vad hon skulle vilja förändra.

  • Därför är jag lärare

– Att få leda lärandet och stötta kunskapandet hos morgondagens ledare är det bästa med mitt arbete. Att arbeta med skolans yngsta elever, få följa dem i deras utveckling och i alla deras stunder av glädje när de ser och känner att de kan och har lärt sig nya saker är en ynnest. Att få vara med och upptäcka världen på nytt genom och med mina elever gör att jag hela tiden utvecklas och lär mig nya saker.

  • Bästa stunden i veckan 

– Måndag morgon när 15 nyfikna elever kliver in i klassrummet och första frågan de ställer är: ”Vad ska vi lära oss i dag.” Glädjen som våra gemensamma lärsituationer ger är bästa stunden varje dag.

  • Det här skulle jag vilja förändra

– Ge oss lärare rätt förutsättningar att utbilda vår framtid. Vi måste få ägna oss mer åt planering, undervisning och reflektion för att vi ska kunna utveckla vår undervisning och på så sätt kunna hjälpa alla elever att nå sin fulla potential.

Kommentera

LÄRARNAS RIKSFÖRBUND

Box 3529
103 69 Stockholm
Sveavägen 50

SKOLVÄRLDEN

Box 3265
103 65 Stockholm