jag_ar_larare_david_boll

David Hällman undervisar i idrott och hälsa (åk 3–5) på Björklinge skola och Skuttunge skola utanför Uppsala. Foto: Magnus Glans

Läraryrket

David: Därför är jag lärare

Läraryrket är fantastiskt på många sätt, med utmaningar och glädjeämnen.
Här berättar David Hällman i Uppsala varför han är lärare – och vad han skulle vilja förändra.

Därför är jag lärare

– Jag har alltid varit en aktiv person och älskat att röra på mig och vistas i naturen. Det spelar ingen roll om det handlar om ett träningspass, svampplockning i skogen eller skidåkning över vita vidder. Känslan efteråt är underbar. I en alltmer digitaliserad värld och där stillasittandet ökar är det viktigt att inte glömma bort att ta hand om sig själv, såväl fysiskt som psykiskt. Därför valde jag att undervisa i idrott och hälsa för att försöka förmedla den rörelseglädje jag själv upplever och har upplevt. Genom att vara en förebild, förmedla kunskap och erbjuda eleverna ett smörgåsbord av aktiviteter hoppas jag nå fram och skapa ett intresse för att vara aktiv på fritiden och göra hälsosamma val.

Bästa stunden i veckan

– Jag måste säga att det är när en elev bemästrar det vi arbetar med eller överträffar sig själv. I årskurs 4–5 kommer det in nya delar i det centrala innehållet och ofta nya arbetsområden eller moment. Det är så roligt att finnas på plats, lära ut och hjälpa elever att klara av något som är nytt och lite skrämmande. Det finns inget som slår leendet eller skratten när de plötsligt vågar testa och klarar av uppgiften.

Det här skulle jag vilja förändra

– Ge oss lärare förutsättningarna för att klara våra uppdrag och för att hjälpa våra elever, såväl ekonomiska som uppgiftsmässiga. Det är en ständig ekonomisk diskussion om vart pengar ska tas från för att köpa läromedel och köpstoppet när kalenderåret närmar sig sitt slut är alltid ett faktum. Rensa även bland våra uppgifter och låt oss finnas där för barnen. Mer tid till varje elev!

Kommentera