eva_myrehed_karlsson_debatt

Skolledaren Eva Myrehed Karlsson vill hylla landets alla lärare.

Debatt

”En hyllning till alla lärare – ni är ovärderliga”

Debatt ”Det här är en hyllning till alla landets lärare och fritidspersonal. För ni är också hjältar. Ni finns där varje dag och är ovärderliga i era möten med eleverna, fysiskt eller digitalt”, skriver skolledaren Eva Myrehed Karlsson.

Just nu drabbas hela världen på något sätt av coronavirus. Alla försöker att stödja och hjälpa till, till och med våra politiker har slutat att tjafsa om småsaker. Olika yrkesgrupper hyllas, vilket är jättebra, särskilt hyllas sjukvårdspersonalen som sliter för att få alla verksamheter att fungera och för att befolkningen ska känna en trygghet.

Men detta inlägg är en hyllning till alla landets lärare och fritidspersonal. För ni är också hjältar.

Den trygghet och stabilitet som ni står för till våra barn och ungdomar är ovärderlig nu och på lång sikt.

Vad händer med våra barn och unga när hela världen är i ett krisläge och det mesta som vi vuxna talar om är tunga saker såsom döden, arbetslöshet, ekonomisk kris med mera? Här tror jag att skolan har ett enormt viktigt uppdrag, att stå för något av normalitet.

Ni inom skolan kämpar på, med ett fantastiskt fokus på det uppdrag som ni har, ni skruvar till undervisningen för att utifrån rådande situation ge en bra undervisning till alla elever. För utbildning är fortfarande viktigt.

Ni ser till att skolan blir den trygga plats som eleverna kan vara på när det gungar runt omkring. Ni skapar rutiner när alla andra rutiner är i obalans. Ni ger eleverna en möjlighet att vara i det långsiktiga tänket, det blir ett viktigt signalvärde till eleverna, att det kommer ett liv efter coronakrisen. Och då ska ni unga individer fortsätta att ha stora framtidsdrömmar, ni ska ges möjlighet att utbilda er och komma tillbaka till det vanliga livet. Det är detta arbete som alla inom skolan jobbar med idag tillsammans med alla Sveriges barn och ungdomar.

Ni som jobbar med våra barn och ungdomar står just nu för det någotsånär normala i samhället, även om det är distansundervisning. Förhoppningsvis kan ni fortsätta vara de trygga stabila vuxna som våra barn och unga behöver just nu, ni finns där varje dag och är ovärderliga i era möten med eleverna, fysiskt eller digitalt.

Eva Myrehed Karlsson, skolledare och konsult

Kommentera