lofven
Socialdemokraterna

Löfven gav skolan fyra minuter

Befrielse från rasism, minskad arbetslöshet, jämställdhet och feminism, kunskapslyft och bättre sjukvård stod på agendan när Socialdemokraternas Stefan Löfven intog Almedalens scen för kvällens partiledartal. 

Socialdemokraternas Stefan Löfven lade fyra minuter av sitt omkring 40 minuter långa tal åt skolan. Han pratade om ett kunskapslyft med hjälp av komvux, yrkesvux, satsning på högskolor och universitet och en kompetensförsäkring som ska säkra medborgarnas fortbildning hela livet.

– Jag vill skapa en skola som är en murbräcka både mot klassamhället och könsmaktsordningen. En bergsäker garant för varje människas kunskap och bildning, sa Stefan Löfven under talet.

Han upprepade de tidigare löften som Socialdemokraterna levererat, som tidigt stöd till elever så att små problem inte hinner bli stora problem, mindre klasser i unga år, fler speciallärare och specialpedagoger och störst resurser till skolor med störst utmaningar.

– Läxrut ska bli läxhjälp till alla. Eleverna ska få stöd efter behov och inte efter plånbokens storlek, sa Stefan Löfven och tillade att han vill ”sätta stopp för vinstjakten och stoppa det vilda västern som regeringen gjort av skolan”.

Han pratade också om att det är mötet mellan lärare och elev som är kärnan i skolan:

– Vi ska stärka deras (lärarnas) möjlighet till kompetensutveckling, att göra karriär och höja sin lön. Vi ska minska byråkratin, och öka friheten i undervisningen, så att lärarna kan se barnen bakom blanketterna. Lägger vi våra barns framtid i lärarnas händer, ska de händerna vara starkaste Sverige kan skapa.

Kommentera

LÄRARNAS RIKSFÖRBUND

Box 3529
103 69 Stockholm
Sveavägen 50

SKOLVÄRLDEN

Box 3265
103 65 Stockholm