Organisering

Norrbotten leder ”röstningsligan”: Vi mejlar och peppar

Röstligan

”Man ska inte avstå att rösta för att det känns som ett jobbigt beslut att ta”, säger Theres Innergård, distriktsordförande i LR Norrbotten.

Medlemsomröstning
  • 20 januari till 15 februari 2022 genomförs en medlemsomröstning om en eventuell ny organisering.
  • Du som är yrkesverksam medlem och studerandemedlem i Lärarnas Riksförbund – gå in på lr.se/medlemsomröstning och rösta.
  • Här kan du läsa mer om medlemsomröstningen.
  • Här hittar du inriktningsdokument för ny organisering.
  •  För varje röst skänker Lärarnas Riksförbund en krona till ett av Unicefs ”Världens bästa lärare”-paket.

Var femte i Lärarnas Riksförbund har röstat om den framtida organiseringen.
Bäst just nu är Norrbotten med 25 procents deltagande.
– Vi propagerar i första hand för att medlemmarna ska rösta – inte hur de ska lägga sin röst, säger distriktsordföranden Theres Innergård.

Den digitala medlemsomröstningen startade den 20 januari och i fredags morse hade 13 225 av 65 420 röstberättigade personer loggat in och röstat.

– För oss i Norrbotten började den här processen i slutet på förra året vid en träff med Åsa Fahlén (ordförande, reds anm) och Andreas Mörck (kanslichef, reds anm). Vi var ett sjuttiotal personer från distriktet som deltog och vi kände verkligen att vi vill förmå våra medlemmar att nyttja sin rätt att rösta, säger Theres Innergård.

Hur har ni gått till väga?

– Mejl och pepp! Vi försöker vara ambassadörer för omröstningen, säger Theres Innergård.

Vad har du för reflektion hittills?

– Att mycket av argumentationen bottnar i rädslor. Både på för- och emotsidan. En del är rädda för vad som kommer hända om vi inte går ihop med Lärarförbundet och andra är rädda för vad som kommer hända om vi går ihop…

Hur tar man sig förbi de rädslorna?

– Till de som är villrådiga säger jag; bilda er en uppfattning. Läs argumenten från dem som är ute i debatten. Jag tycker det är bra att både ja- och nejsidan engagerar sig och skriver debattartiklar i exempelvis Skolvärlden. Man ska inte avstå att rösta för att det känns som ett jobbigt beslut att ta, säger Theres Innergård.

Omröstningen pågår till den 15 februari. Så här såg röstdeltagandet ut 28 januari kl 8.00:

Kommentera