alla_pa_scen_web

Jacob Möllstam, Karin Nygårds, Ylva Pettersson

| Foto: Mårten Färlin
Lärarpris

Nygårds vinnare av Guldäpplet

Karin Nygårds utnämndes till vinnare av Guldäpplet 2014 i samband med Skolforum som arrangeras på Stockholmsmässan. Ylva Pettersson är sedan tidigare vinnare av Guldäpplejuryns Särskilda Pris. 

Idag utsågs vinnaren av Guldäpplet på Skolforum 2014 på Stockholmsmässan. Priset utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne och belönar lärare som utvecklar skolan med hjälp av it.

Karin Nygårds, lärare på Sjöstadsskolan i Stockholms kommun, vann utmärkelsen för hennes insatser i arbetet med digital kunskap i undervisningen. En glad Karin Nygårds berättar att priset har stor betydelse för hennes fortsatta arbete.

– Jag hoppas att det här kan leda till att mina ord får större tyngd, i arbetet med att försöka utveckla digital kunskap i skolan.
– Jag kommer även att fortsätta arbeta med Geek girl mini i Rinkeby, där vi strävar efter en bättre ingång till teknik och programmering för tjejer, säger Karin Nygårds.

Jacob Möllstam, lärare på Jonsered skola i Partille kommun, kom på delad andraplats tillsammans med Ulrika Jonsson, specialpedagog på Vallaskolan i Södertälje kommun. Ulrika Jonsson närvarade inte vid prisutdelningen.

Vinnare av Guldäpplejuryns Särskilda Pris är sedan tidigare Ylva Pettersson, lärare på Katedralskolan i Skara kommun. Detta för hennes arbete med Wikipedia som pedagogiskt projekt. Hon rördes till tårar av sina elevers presentationsfilm av henne, som visades i samband med prisutdelningen.

­– Jag har inte sett filmen innan. Att en elev säger att man är en älskad lärare är så oerhört stort. Den här filmen kändes verkligen, säger Ylva Pettersson.

Vad har priset för betydelse för ditt fortsatta arbete?

– Det här sporrar ju såklart. Att lägga så mycket tid och arbete på att utveckla verktyg och metoder som jag gjort, tar mycket kraft. Den här typen av bekräftelse gör att man får en kick att fortsätta.

Kommentera

LÄRARNAS RIKSFÖRBUND

Box 3529
103 69 Stockholm
Sveavägen 50

SKOLVÄRLDEN

Box 3265
103 65 Stockholm