jag_ar_larare_challe

Raeis Shahrokh Nikkhah undervisar i matematik och NO på högstadiet och gymnasiet och är sedan några år ansvarig för förberedelse­klassen. Foto: Linda Mårthans

Raeis: Därför är jag lärare

Läraryrket är fantastiskt på många sätt, med utmaningar och glädjeämnen. 
Raeis Shahrokh Nikkhah undervisar i matematik och NO på Rättviksskolan i Rättvik. Här berättar Raeis varför han är lärare – och vad han skulle vilja förändra.

  • Därför är jag lärare


– Jag vill göra en insats för den yngre generationen och möjligheterna till att få ett jobb var goda när jag utbildade mig. Det är viktigt att elever får möta lärare med bakgrund i andra länder och jag vill gärna vara en förebild för nyanlända elever som kan se att det går att lyckas i Sverige. 

  • Bästa stunden i veckan 


– Det är varje morgon när jag kommer till skolan och säger hej till alla elever jag möter. Jag brukar stanna till vid elever som är ensamma och blyga och prata med dem lite extra. Det är mötet med eleverna och kollegorna som jag tycker är mest givande i lärarjobbet.

  • Det här skulle jag vilja förändra

– Att göra läraryrket mer attraktivt och att skolan får högre status i samhället. Att skapa en miljö i skolorna där vi lärare får utveckla vår undervisning så att eleverna blir bättre rustade för framtiden.

Kommentera

LÄRARNAS RIKSFÖRBUND

Box 3529
103 69 Stockholm
Sveavägen 50

SKOLVÄRLDEN

Box 3265
103 65 Stockholm